Update: Vitesse 'laat Russische miljardair niet even bijstorten' en wil in gesprek

Update: Vitesse 'laat Russische miljardair niet even bijstorten' en wil in gesprek

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 19:16di 31-03-2020 om 19:16

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 17:51wo 01-04-2020 om 17:51

Vitesse kan de huur van het Gelredome niet meer betalen, maar de eigenaar van het stadion is niet van plan om de Arnhemse eredivisionist veel tegemoet te komen. Met verscheidene andere huurders is eigenaar Michael van de Kuit wel in gesprek om tot een oplossing te komen.

Volgens Vitesse is de situatie onhoudbaar vanwege de coronacrisis. Quote 500-lid Van de Kuit heeft daar slechts beperkt begrip voor. "Wel de spelers betalen, wel het management betalen, maar niet het stadion? Dat gaat niet", zegt hij tegen Quotenet.

"Iedereen roept niet te gaan betalen, kwijtschelding te willen of opschortingen", vervolgt Van de Kuit. "Maar toen het de huurders goed ging kregen de beleggers ook niets extra, toch? Bovendien vind ik primair dat ondernemers een buffer moeten hebben. Dus corporates zullen sowieso netjes moeten blijven betalen. Vergeet ook niet dat de vastgoedsector simpelweg niet opgewassen is tegen non-betalingen. Want ook die heeft rente- en aflossingsverplichtingen."

Van de Kuit was dan ook verrast door de brief van Vitesse-directeur Pascal van Wijk, die schreef dat de Arnhemse club 'ongekend hard' is getroffen door de coronacrisis. Van de Kuit reageert schamper. "Laat die Russische miljardair van ze maar even bijstorten." Vitesse betaalt overigens 1,8 miljoen euro per jaar aan huur.

Update: Vitesse heeft de eigenaar en exploitatiemaatschappij van het Gelredome uitgenodigd voor een gesprek, meldt de Gelderse club woensdag. Vitesse hoopt 'ten tijde van deze uitzonderlijke crisissituatie tot een redelijk oplossing te komen die voor alle partijen draaglijk is.' Ook de Arnhemmers worden zwaar getroffen door de coronacrisis, maar eigenaar Michael van de Kuit toonde dinsdag slechts beperkt begrip. Vitesse hoopt desondanks op een oplossing.

Van de Kuit bevestigde al dat Vitesse 1,8 miljoen euro per jaar aan huur overmaakt. Geld dat de Eredivisie-club nu niet heeft. "Laat die Russische miljardair van ze maar even bijstorten", aldus de eigenaar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws