FIFPro wil dat aflopende contracten verlengd worden en neemt Ziyech als voorbeeld

FIFPro wil dat aflopende contracten verlengd worden en neemt Ziyech als voorbeeld

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 22:09di 31-03-2020 om 22:09

De internationale spelersvakbond FIFPro hoopt snel met duidelijkheid te kunnen komen over contracten die aflopen op 30 juni. Het is goed mogelijk dat bepaalde competities nog doorlopen in juni en dat clubs spelers moeten missen die naar een andere club zouden gaan.

Hakim Ziyech is daar een voorbeeld van. De Ajacied vertrekt per 1 juli naar Chelsea. De vraag is wat er met hem gaat gebeuren, aangezien het kabinet dinsdag bekendmaakte dat er tot 1 juni sowieso niet gevoetbald wordt terwijl er nog negen Eredivisie-wedstrijden op het programma staan. Het is dus mogelijk dat Ajax nog wedstrijden speelt, terwijl Ziyech vertrokken is naar Chelsea.

Jonas Baer-Hoffmann van de FIFPro hoopt dat aflopende contracten verlengd worden tot de competities daadwerkelijk zijn afgerond. In zijn ogen is dat in het belang van de competities, de clubs en de spelers zelf. "Je kunt erover discussiëreren dat de contracten nou eenmaal lopen tot het einde van het seizoen en er een nieuw contract ingaat bij de start van een nieuw seizoen", zo wordt Hoffmann geciteerd door Engelse media.

Hoffmann benadrukt dat er juridische restricties zitten aan het verlengen van contracten. "We willen niet in een situatie terechtkomen waarin clubs bepalen wie wel wordt behouden voor de laatste paar maanden en wie niet. We hopen dat er een collectieve oplossing komt voor iedereen, en anders hopen we dat clubs nationaal een oplossing vinden over hoe de contracten het beste verlengd kunnen worden."

Ziyech
Hoffmann weet dat de situatie van Ziyech om hierboven genoemde reden een lastige is. "Dat maakt het nóg lastiger. Je kunt zeggen dat de speler die ergens een contract heeft getekend het risico loopt om geblesseerd te raken, maar je kunt ook zeggen dat de speler het contract met zijn volste verstand getekend heeft en dus op de hoogte is van hoe lang die risicoperiode is, namelijk tot eind juni. Ik heb geen antwoord over hoe dit het beste aangepakt kan worden."

Hij hoopt dat er een collectief besluit wordt genomen en niet dat iedere contractsituatie op zich wordt behandeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws