'Heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen in Nederland, klaar'

'Heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen in Nederland, klaar'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 15:10wo 01-04-2020 om 15:10

Bij Fortuna Sittard draait men er niet omheen: het huidige Eredivisie-seizoen moet nietig worden verklaard. Dat stellen clubeigenaar Isitan Gün en technisch manager Sjoerd Ars.

Gün vindt dat er een streep moet door het seizoen 2019/2020. 'De retoriek dat we het seizoen koste wat kost moeten afmaken mag dan logisch klinken, het is incorrect. Dat hoeft helemaal niet. Het heeft geen zin om dit seizoen te redden als dat ten koste van het nieuwe seizoen gaat', schrijft de Turkse preses van Fortuna Sittard op zijn blog.

Ars (foto) hunkert vooral naar duidelijkheid van de UEFA over het verdere verloop van de competities. "De druk van Engeland en Spanje op de UEFA zal ongetwijfeld groot zijn, maar laten we eerlijk zijn: helemaal niemand weet of er in juni of juli wel gevoetbald kan worden. Dat kan je ook niet in de komende weken even beslissen, daar gaat weer veel tijd overheen", zegt Ars tegen het Algemeen Dagblad.

"En nog veel langer wachten wil niemand. Geef duidelijkheid, dan kan elke club een financiële rekensom gaan maken. Die valt dan niet zo leuk uit, maar dan heb je wel de tijd om daarmee aan de slag te gaan. We willen gewoon weten waar we aan toe zijn. (...) Voor Nederland is het volgens mij heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws