Gullit vertelt bizar verhaal over kampioenswedstrijd: Twee privévliegtuigen

Gullit vertelt bizar verhaal over kampioenswedstrijd: "Twee privévliegtuigen"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 22:34wo 01-04-2020 om 22:34

Ruud Gullit kan zich de wedstrijd tussen SSC Napoli en AC Milan van 1 mei 1988 nog herinneren als de dag van gisteren. De strijd om het Italiaanse landskampioen was spannender dan ooit en Milan móest winnen om over koploper Napoli heen te gaan. Vooral de aanloop naar de wedstrijd is bizar te noemen.

Napoli stond destijds op een ruime voorsprong van zes punten in de Serie A, maar zag die voorsprong tot drie wedstrijden voor het einde verdampen tot slechts één punt. In de slotfase van de competitie troffen Napoli en Milan elkaar in een onderlinge wedstrijd.

"Wij moesten toen winnen", zegt Gullit tegen Ziggo Sport. "Het ging meer om de voorbereiding naar die wedstrijd toe. Wij vertrokken met twee privévliegtuigen vanuit Milaan naar Napels. Ik dacht: waarom twee vliegtuigen? In het tweede vliegtuig zat al het voedsel en de begeleiders daarvan en in het eerste zaten wij. De club wilde dat niemand van Napoli ons voedsel kon aanraken, want ze waren bang dat ze er wat in zouden gooien."

Milan nam absoluut geen halve maatregelen, weet Gullit nog. "Ze hadden de hele afdeling gehuurd en ook alle keukens en koks waren van Milan. Dat was een militaire operatie. We stapten uit het vliegtuig meteen in de bus. We kregen direct politiebegeleiding. In de stad begonnen de mensen te schreeuwen en te gooien. Het is ongelooflijk wat ze allemaal naar ons toe gegooid hadden. Ze hebben geprobeerd ons de hele nacht wakker te houden."

Milan won uiteindelijk met 2-3 en werd twee weken later kampioen van Italië. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws