Derksen fileert Kuyt: Ik heb vanmorgen spontaan mijn ontbijtje weer uitgekotst

Derksen fileert Kuyt: "Ik heb vanmorgen spontaan mijn ontbijtje weer uitgekotst"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 09:29do 02-04-2020 om 09:29

Johan Derksen is niet bepaald onder de indruk van de uitspraken van Dirk Kuyt in De Telegraaf. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Liverpool en het Nederlands elftal is 'de grootste demagoog van Nederland', aldus de analist in een video van Veronica Inside.

Derksen werd woensdagochtend wakker met een Kuyt-interview op de voorpagina van De Telegraaf. 'Artsen en verplegers lijken op topsport’, was de kop. "Ik geloof dat Dirk Kuyt niet eens een onaardige jongen is, maar het is de grootste demagoog van Nederland", steekt Derksen van wal.

"Hij wil altijd leuk en verstandig overkomen, maar hij realiseert zich niet dat hij dom en als een papegaai overkomt. Hij zei precies wat de doorsnee Nederland wil horen", vervolgt Derksen, die enkele citaten eruit pikt. "Ik waarschuw: pak een emmertje, want er kunnen braakneigingen ontstaan. Ik heb vanmorgen spontaan mijn ontbijtje weer uitgekotst."

Kuyt zei onder meer dat zijn familie thuis blijft vanwege het coronavirus, iedereen de instructies voor kwetsbare ouderen moet opvolgen én dat er 'topsport wordt bedreven' door zorgpersoneel. Derksen: "Hij papegaait gewoon Mark Rutte na en dan denkt hij ook nog dat hij als een hele verstandige man overkomt. Er zullen veel lezers zo naïef zijn dat ze denken: Dirk Kuyt, dat is toch een hele lieve jongen. Nou, die Dirk Kuyt vind ik een geweldige kwal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws