Van Dijk overdonderd: 'Ik kon niet geloven wat ik toen aan het doen was'

Van Dijk overdonderd: 'Ik kon niet geloven wat ik toen aan het doen was'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 11:57do 02-04-2020 om 11:57

Virgil van Dijk kijkt zelden voetbal en van Liverpool zag hij dit seizoen zelfs nog geen enkele wedstrijd terug. Dat vertelt de Nederlander op de website van zijn club.

"Ik kijk niet veel voetbal, om eerlijk te zijn. Zeker van dit seizoen heb ik geen wedstrijd teruggekeken. Ik weet niet waarom, het is gewoon zo", vertelt hij op de Liverpool-site. Wél zag hij zichzelf onlangs op FOX Sports. "Eén van mijn eerste wedstrijden in Nederland was op tv, ik speelde toen nog rechtsback. Ik was achttien of negentien en kon niet geloven wat ik toen aan het doen was."

In de tussentijd probeert Van Dijk er het beste van te maken. Ook voor hem zijn het vreemde tijden, waarin niet wordt gevoetbald. "Natuurlijk is het allemaal onwerkelijk, een beetje gek. Je lichaam voelt compleet anders en je mindset is ook anders. In deze periode, net als met Kerst, is de drukste en de zwaarste periode van het seizoen. Ook mentaal."

"Nu heb je geen idee wat er gaat gebeuren en speel je andere spelletjes dan voetbal. Het is vooral een andere manier van denken", stelt hij. "Je bent niet in de stemming om te voetballen. Natuurlijk mis je het en wil je het, maar het is er niet. Je moet wachten op het goede moment om weer aan de slag te gaan. Veiligheid boven alles."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws