Coronacrisis voorkomt vierde degradatie op rij: 'We hebben supergeluk'

Coronacrisis voorkomt vierde degradatie op rij: 'We hebben supergeluk'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:13vr 03-04-2020 om 08:13

Geluk bij een ongeluk: het besluit van de KNVB om het amateurvoetbal te staken en geen kampioenen en degradanten aan te wijzen, betekent dat Achilles'29 niet wéér degradeert. Ruud Kaiser, die na dit seizoen zou beginnen in Groesbeek, telt zijn zegeningen.

Achilles speelde enkele jaren geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar zat door tal van problemen in een ongekende vrije val. Dit seizoen stond de Groesbeekse club met één punt uit twintig wedstrijden stijf onderaan in de hoofdklasse zaterdag. Door het staken van de competities is echter alles anders. "Wij zijn een van de ploegen die supergeluk hebben", realiseert Kaiser zich tegenover de NOS.

"Achilles was gedegradeerd, die achterstand hadden ze nooit meer goedgemaakt", vervolgt de toekomstige Achilles-trainer, die in het verleden successen vierde als bondscoach van Oranje O17 en daarna onder meer werkte in de jeugdopleiding van Chelsea en hoofdtrainer was van FC Den Bosch en RBC. "Voor ons is dat een gelukje."

"Het is jarenlang ellende geweest", weet Kaiser. "Ze hebben dramaseizoenen achter de rug. Dit was de vierde keer op rij dat ze gedegradeerd zouden zijn. Vier keer op rij!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws