Update: 'Oud-PSV'er Arias gaat laatste maanden bij Atlético Madrid tegemoet'

Update: 'Oud-PSV'er Arias gaat laatste maanden bij Atlético Madrid tegemoet'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 15:29za 04-04-2020 om 15:29

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 22:34za 04-04-2020 om 22:34

Everton-directeur Marcel Brands heeft wilde plannen, beweert het Spaanse AS. Volgens de sportkrant wil Brands een Colombiaanse enclave bij The Toffees stichten: Yerry Mina zou gezelschap moeten krijgen van landgenoten Santiago Arias en James Rodríguez.

Arias is geen onbekende voor de Brabander: in 2013 werd de rechtsback door Brands naar PSV gehaald. Inmiddels speelt hij bij Atlético Madrid, waar hij echter geen vaste waarde is door toedoen van concurrent Kieran Trippier. Dit seizoen kwam Arias tot 869 speelminuten, verspreid over elf wedstrijden in alle competities. Atlético zou volgens AS niet onwelwillend staan tegenover een vertrek van de oud-PSV'er.

James speelt bij stadgenoot Real Madrid, maar lijkt daar ook niet veel toekomst te hebben. De WK-topscorer van 2014 speelde twee jaar lang op huurbasis voor Bayern München en kwam dit seizoen tot slechts dertien officiële duels. Zijn contract bij Real Madrid loopt in 2021 af, dus De Koninklijke zou alleen komende zomer nog een serieuze transfersom voor de linkspoot kunnen incasseren. Ook James zou bij Everton een oude bekende kunnen treffen: manager Carlo Ancelotti werkte in het seizoen 2014/2015 met hem samen bij Real Madrid.

Update: Ook Marca meldt dat Arias aan de vooravond van een vertrek bij Atlético Madrid staat. De Colombiaan heeft nog een contract tot medio 2023, maar hoeft door toedoen van Trippier en Sime Vrsaljko niet op speeltijd te rekenen. Een transfer in de zomer lijkt het meest waarschijnlijke scenario voor de ex-PSV'er.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws