Oranje-held Haan ergert zich: 'Zo'n Jaap van Dissel mag nooit meer op tv komen'

Oranje-held Haan ergert zich: 'Zo'n Jaap van Dissel mag nooit meer op tv komen'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 16:22za 04-04-2020 om 16:22

Tweevoudig WK-finalist Arie Haan woont sinds enige tijd in het Spaanse Dénia, vlak bij Benidorm. De inmiddels 71-jarige Groninger merkt ook de gevolgen van het de uitbraak van het coronavirus en leeft momenteel een geïsoleerd bestaan.

Spanje is één van de zwaarst getroffen landen in Europa en heeft de noodtoestand afgekondigd. "Ik rijd één keer per week naar de supermarkt hier. Voor de ingang moet je je desinfecteren. Ik draag handschoenen en een mondkapje. Zo ga ik naar binnen en doe ik mijn boodschappen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Normaal eet ik wat in het stadje of spreek ik af met vrienden. Dat is voorbij."

Haan kijkt naar de Nederlandse tv-programma's en dat leidt soms tot ergernis. "Zo'n Jaap van Dissel van het RIVM mag nooit meer op tv komen. Als ik die man hoor vertellen dat mondkapjes niet belangrijk zijn. Hoe kun je dat verklaren?", aldus de 35-voudig Oranje-international, die lange tijd in China werkte en daar de SARS- én vogelgriepuitbraak meemaakte. "Waarom denk je dat heel China met mondkapjes loopt? Waarom denk je dat delen van Duitsland, Tsjechië en andere landen ze nu verplicht stellen?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws