Harvard-viroloog: 'Zal er nog een Klassieker in een volle Kuip worden gespeeld?'

Harvard-viroloog: 'Zal er nog een Klassieker in een volle Kuip worden gespeeld?'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 17:18za 04-04-2020 om 17:18

Viroloog Jaap Goudsmit vraagt zich af hoe lang het zal duren voordat het 'normale' leven opgepakt kan worden in Nederland. De hoogleraar aan de universiteit van Harvard noemt de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax als voorbeeld in zijn relaas.

De aartsrivalen zouden op zondag 22 maart de degens kruisen, maar de Klassieker is voorlopig op de lange baan geschoven. Goudsmit vraagt zich af of het wel verantwoord is om dit soort wedstrijden plaats te laten vinden. "Zal er nog een Feyenoord-Ajax in een volle Kuip worden gespeeld?", vraagt hij zich hardop af in De Telegraaf.

Een volgende besmettingsgolf ligt namelijk altijd op de loer, zeker bij drukbezochte evenementen. "Er hoeven maar tien mensen besmet te raken en zo'n wedstrijd zal misschien nooit meer plaatsvinden", aldus Goudsmit, die vermoedt dat de voetballerij niet de enige sector is die ingrijpende veranderingen zal ondergaan. "Dan moet je geen popfestivals meer organiseren en denk ook na of je de horeca en de bioscopen niet dicht moet houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws