Ik heb mooie jaren bij Ajax gehad hoor en ik blijf de club ook volgen

"Ik heb mooie jaren bij Ajax gehad hoor en ik blijf de club ook volgen"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 18:33za 04-04-2020 om 18:33

Siem de Jong beseft maar al te goed dat hij zijn kans niet gepakt heeft toen Erik Ten Hag hem opstelde tegen FC Groningen, op 26 januari. Achteraf bleek het zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax te zijn. De Jong maakte kort daarna de transfer naar FC Cincinatti.

De Jong speelde sinds zijn terugkeer bij Ajax nauwelijks een rol van betekenis, maar Ten Hag gaf hem in zijn laatste weken steeds meer de kans. Tegen Groningen liet De Jong zich niet zien. "Ik begon voor het eerst sinds lange tijd in de basis, omdat Hakim Ziyech geblesseerd was, maar heb mijn kans toen niet gepakt", zegt De Jong tegen Het Parool.

De Jong zag dat de concurrentie bij Ajax groot was nadat hij terugkeerde van zijn huurperiode bij Sydney FC. "Ik heb hier en daar wat minuten gepakt, ook in de Champions League, maar ik wil het liefst elke week spelen. Ik heb mooie jaren bij Ajax gehad hoor en ik blijf de club ook volgen."

The American Dream van De Jong kwam uit toen Cincinatti zich meldde. Hij sprak met technisch directeur Gerard Nijkamp en oud-trainer Ron Jans, die inmiddels opzij is gezet. "Zij kenden mij uit de Eredivisie en wilden me voor de positie achter de spits. Een dag voordat ik ­tekende, vertrok Ron vanwege die racismezaak. Jammer dat we nu niet samenwerken."

"De laatste jaren was ik zoekende door blessures, maar ik ben fit en wil weer wedstrijden spelen. Daarnaast sprak het leven in de VS ons ook aan. Fieke (vriendin, red.) en ik waren al eens in Californië en New York geweest. Na ons jaar in Australië stond spelen in de VS en de MLS hoog op mijn lijstje", zegt de routinier.

Lees hier het hele interview van De Jong met Het Parool

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws