Kwelgeest Toldo stopte drie (!) Oranje-pingels: 'Ze wisten niet wat ze overkwam'

Kwelgeest Toldo stopte drie (!) Oranje-pingels: 'Ze wisten niet wat ze overkwam'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 21:53za 04-04-2020 om 21:53

Francesco Toldo vergaarde in de zomer van 2000 eeuwige roem in Italië. De toenmalige keeper van Fiorentina stopte tijdens het EK in Nederland en België drie strafschoppen (!) tegen het gastland: hierdoor ging niet Nederland, maar Italië naar de finale in De Kuip.

Toldo had de avond van tevoren al een voorgevoel dat het op strafschoppen uit zou draaien. "Ik had een computer met een floppy disk bij me, daar stonden de gegevens van alle strafschopnemers van Nederland op. Vervolgens heb ik alle penaltymomenten in mijn hoofd afgespeeld", laat hij weten aan FCInter1908.it.

De sluitpost stopte in de reguliere speeltijd een penalty van Frank de Boer en zag Patrick Kluivert de paal raken. Tijdens de penaltyserie werd hij alleen gepasseerd door Kluivert: De Boer miste opnieuw, Jaap Stam schoot hoog over en ook Paul Bosvelt stuitte op de doelman. "Een vriend van me had me gebeld en zei dat ik alles zou pakken. En dat gebeurde ook."

Toldo merkte dat de spelers van Oranje flink leden onder de gemiste penalty's in de reguliere speeltijd. "Ze wisten niet wat ze overkwam. En dat terwijl de scheidsrechter (Markus Merk, red.) ze als gastland genoeg geholpen heeft", doelt hij op de gegeven strafschoppen en de zes gele kaarten – waarvan twee voor Gianluca Zambrotta – die de Azzurri kregen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws