Koeman: 'Neymar ging toen naar PSG, wij hadden ook 136 miljoen kunnen krijgen'

Koeman: 'Neymar ging toen naar PSG, wij hadden ook 136 miljoen kunnen krijgen'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 21:57zo 05-04-2020 om 21:57

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 23:17zo 05-04-2020 om 23:17

Erwin Koeman was in de zomer van 2017 assistent van zijn broer Ronald Koeman bij Everton, maar de twee zouden enkele maanden later ontslagen worden. Volgens Erwin Koeman had het zomerse vertrek van Romelu Lukaku een grote invloed op de moeizame seizoensstart van The Toffees.

De Belg vertrok in juli 2017 – één maand voor de start van het seizoen – voor circa 85 miljoen euro naar Manchester United. "Als dat in mei of misschien wel begin juni was gebeurd, hadden we als club veel meer tijd gehad om een vervanger te zoeken. Ronald heeft op hem ingepraat, maar tegen de grotere clubs konden we niet op", aldus de momenteel clubloze Koeman tegenover The Liverpool Echo.

Anderzijds denkt Koeman dat de transfer van Lukaku wellicht beter een paar weken later afgerond had kunnen worden. "Vlak nadat hij vertrok, ging Neymar voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Ik weet nog dat ik dacht: misschien zouden clubs wel bereid zijn om 113 of 136 miljoen euro voor Lukaku te betalen, als we iets langer gewacht hadden. Maar dat zat er helaas niet in."

Opvolger Sandro Ramírez bleek de erfenis uiteindelijk niet aan te kunnen en ook zomeraankoop Davy Klaassen kwam niet tot wasdom op Goodison Park. "Ronald hoopte op Olivier Giroud, dat zou een uitstekende aanwinst zijn geweest. Als we toen een sterke spits hadden, zou het voor Klaassen ook een stuk makkelijker zijn geweest om zich aan te passen. Hij kwam voor veel geld (27 miljoen euro, red.), maar de stap van Nederland naar Engeland bleek in fysiek opzicht te groot."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws