Meerderheid fans wil Eredivisie niet vervolgen zonder publiek

Meerderheid fans wil Eredivisie niet vervolgen zonder publiek

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 15:13ma 06-04-2020 om 15:13

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 15:15ma 06-04-2020 om 15:15

De meerderheid onder de supporters van de Nederlandse clubs wil dat het seizoen niet wordt uitgespeeld als er geen publiek welkom is bij de wedstrijden. Dat is de uitkomst van een grootschalige enquête van Supporterscollectief Nederland.

De organisatie zette de afgelopen dagen twee enquêtes uit: één onder bij hen aangesloten supportersvertegenwoordigers en één onder alle fans van Nederland. Op de laatste enquête kreeg het collectief 12.500 reacties binnen. Liefst zeventig procent van hen wil niet zonder publiek verder spelen. Het Supporterscollectief Nederland heeft alle resultaten ingediend bij de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie, die al hebben aangekondigd de resultaten mee te zullen nemen in de grote bespreking met de clubs en rechtenhouders komende dinsdag.

Uit de enquête komt verder dat 35 procent volgend seizoen zo min mogelijk doordeweeks naar het stadion wil voor wedstrijden. Dit is belangrijk omdat bij een verlengd huidig seizoen de druk op het speelschema van volgend jaar komt te staan. Daarnaast laat 89 procent van de supportersverenigingen en zeventig procent van de 'reguliere' fans weten geen geld voor hun seizoenskaart terug te willen voor het missen van wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten de competities uitgespeeld worden als dit alleen zonder fans kan?

Ja
34%
Nee
66%
(1519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws