Wormuth: 'Degradatie-clubs denken zekerheid te hebben op Eredivisie-voetbal'

Wormuth: 'Degradatie-clubs denken zekerheid te hebben op Eredivisie-voetbal'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 20:58ma 06-04-2020 om 20:58

Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en andere clubs uit de Eredivisie willen stoppen met dit seizoen, maar Heracles Almelo hoopt dat de overige negen wedstrijden gewoon worden afgewerkt. Dat zegt trainer Frank Wormuth, die bij zijn familie in Freiburg is, tegen BILD.

De vier topclubs deden onlangs een oproep aan de KNVB om dit seizoen niet af te maken. "Blijkbaar zijn er hier clubs boven- en onderaan de ranglijst die willen dat het seizoen beëindigd wordt", zegt Wormuth tegen BILD.

"Met name teams uit de degradatiezone denken dat ze dan de zekerheid hebben om ook volgend jaar in de Eredivisie te spelen. Persoonlijk hoop ik dat er doorgespeeld wordt. Je moet het seizoen afmaken tot het echt niet meer kan, desnoods zonder publiek, maar wel op tv. Uiteindelijk draait het allemaal om het tv-geld dat de clubs helpt."

Financieel heeft Heracles vooralsnog niets te vrezen. "Het laatste salaris is volledig overgemaakt. De club geeft aan gezond te zijn, maar ook wij zullen hier ooit mee geconfronteerd worden, omdat we inkomen verliezen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws