Woerts hoopt op bereidheid Ajax: 'Vijf procent zou belachelijk zijn'

Woerts hoopt op bereidheid Ajax: 'Vijf procent zou belachelijk zijn'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 23:22ma 06-04-2020 om 23:22

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 09:56di 07-04-2020 om 09:56

Marketeer Chris Woerts hoopt dat de clubs uit de Eredivisie elkaar vinden wat betreft de verdeling van Europese inkomsten. Koploper Ajax zal ook diep in de buidel moeten tasten en komt niet weg met vijf procent, zoals directeur spelerszaken Marc Overmars onlangs suggereerde in De Telegraaf.

"Dat is lachwekkend", reageert de sportmarketeer maandagavond bij Veronica Inside. "Dan maak je jezelf belachelijk. Feyenoord heeft ook gezegd tijdens het overleg: wij willen overal aan meewerken, maar dan moet er wel een goede basis zijn van solidariteit. Feyenoord krijgt nu de zwarte piet toegeschoven, maar zij hebben maar één belang: het overeind houden van de bedrijfstak."

Niet vijf, maar veertig procent
Woerts is het er wel mee eens dat de KNVB een punt moet zetten achter het seizoen. De voormalig directeur van Feyenoord en Sunderland heeft een eigen plan opgesteld, waarin Ajax als nummer één de Champions League in gaat, maar een aanzienlijk hoger bedrag vrijmaakt voor de andere clubs. Hij vindt dat de Eredivisie-koploper veertig procent moet afstaan van de veertig miljoen euro die deelname aan het miljardenbal oplevert. "Het gaat erom dat als je solidair wilt zijn met elkaar, dan moet je delen."

Het dreigement van de UEFA dat de Europese tickets onzeker zijn als competities eigenhandig de stekker uit het seizoen trekken, neemt Woerts niet serieus. "Dat is een beetje een losse flodder van de UEFA, want daar gaan ze niet over. Het RIVM en de regering hebben gezegd: alle activiteiten in Nederland zijn gestopt tot 1 juni. En onze competitie stopt op 24 mei. Dus wij houden ons keurig aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid."

De Eredivisie-clubs vergaderen dinsdag met de KNVB hoe het verder moet met de competitie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws