'Borg van 1,5 miljoen (!) betaald: Ronaldinho mag gevangenis verruilen voor hotel'

'Borg van 1,5 miljoen (!) betaald: Ronaldinho mag gevangenis verruilen voor hotel'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 22:50di 07-04-2020 om 22:50

Ronaldinho mag de gevangenis in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción na 32 dagen verlaten, melden diverse Zuid-Amerikaanse media. De voormalige superster van FC Barcelona heeft een riante borgsom betaald en wordt voorlopig onder huisarrest geplaatst.

Ronaldinho was samen met zijn broer opgepakt, nadat hij met een vervalst paspoort naar Paraguay af was gereisd. Volgens onder meer GloboEsporte heeft het juridische team achter Ronaldinho circa 1,5 miljoen euro betaald om de twee onder huisarrest te laten plaatsen. De inmiddels veertigjarige Ballon d'Or-winnaar en zijn broer zullen voorlopig in een hotel in Asunción verblijven, zodra ze akkoord zijn met de voorwaarden van hun huisarrest, in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek.

De arrestatie van Ronaldinho bracht de Paraguayaanse politie op het spoor van een netwerk dat documenten en geld vervalste: inmiddels zijn er vijftien arrestaties verricht. De lokale justitie had de telefoon van Ronaldinho in beslag genomen om zijn correspondentie na te gaan, maar dat onderzoek lijkt inmiddels afgerond.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws