Van der Sar trok John over de streep: 'Dat soort dingen deed Manchester City niet'

Van der Sar trok John over de streep: 'Dat soort dingen deed Manchester City niet'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 23:34di 07-04-2020 om 23:34

Collins John maakte halverwege het seizoen 2003/2004 een niet-alledaagse transfer: de spits verkaste van FC Twente naar Fulham, dat toen nog in de Premier League speelde. De aanwezigheid van Edwin van der Sar op Craven Cottage was een doorslaggevende factor.

Zowel Manchester City als Fulham volgde de geboren Liberiaan, die later twee keer voor het Nederlands elftal uit zou komen. "Toen Fulham mij belde, dacht ik meteen: dit is wat ik wil. Dat gevoel had ik direct", vertelt John zestien jaar na dato aan de clubkanalen van The Cottagers. Van der Sar deed er telefonisch nog een schepje bovenop. "Hij zei: kom hier, ik zal er voor je zijn. Als je heimwee hebt, kun je bij ons thuis komen. Wij hebben Nederlandse tv en hier kun je Nederlands praten. Dit was een no brainer voor mij. Dat soort telefoontjes heb ik van Manchester City nooit gehad."

Uiteindelijk kwam John tot 22 goals in 105 officiële optredens namens Fulham. Later kwam hij nog voor een handvol andere clubs uit, maar de oud-spits heeft zich nergens zo thuis gevoeld als op Craven Cottage. "Ik heb nog bij Leicester City en Watford gespeeld, maar daar had ik het niet zo naar mijn zin. No disrespect, maar bij Fulham had ik gewoon een compleet anders gevoel. Ik zou achteraf willen dat ik meer gespeeld en gescoord had voor Fulham. Maar ik ben religieus opgevoed en ik geloof dat God een plan met me had: en misschien was het wel Zijn plan dat ik meer dan honderd keer voor Fulham zou spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws