De Visser: 'Bazoer typisch voorbeeld van iemand die zijn talent heeft verkwanseld'

De Visser: 'Bazoer typisch voorbeeld van iemand die zijn talent heeft verkwanseld'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 12:47wo 08-04-2020 om 12:47

Meesterscout Piet de Visser (85) spreekt in Voetbal International klare taal over Riechedly Bazoer. Via Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht is de middenvelder terechtgekomen bij Vitesse, waar hij ook een tijdje ter discussie heeft gestaan.

De Visser had Bazoer lang in het vizier, zelfs toen hij in de jeugd centraal achterin speelde. "Als centrale verdediger had hij een sensatie kunnen worden, een internationale topper. Ben ik van overtuigd. Maar hij vond van zichzelf dat hij op het middenveld moest spelen", zegt De Visser in het weekblad.

Vanaf daar ging het fout, constateerde De Visser. "Daar ging hij altijd lopen waar hij níét moest lopen. En hij verdomde het zich daarin te verbeteren. Later werd hij zelfs een soort spelmaker, maar voor die rol heeft hij totaal niet de kwaliteiten."

De carrière van Bazoer is na zijn transfer naar Wolfsburg bergafwaarts gegaan. "Het doet me altijd pijn als jongens niet de juiste mentaliteit hebben om het optimale uit hun mogelijkheden te halen", zegt De Visser. "Bazoer is een typisch voorbeeld van een speler die zijn grote talent gewoon heeft verkwanseld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met De Visser?

(2680 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws