Van Seggelen luidt noodklok: 'Kijk eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd?'

Van Seggelen luidt noodklok: 'Kijk eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd?'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 15:19wo 08-04-2020 om 15:19

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor de voetbalwereld niet te overzien. Dat stelt Theo van Seggelen, oud-voetballer en jarenlang secretaris-generaal van de internationale spelersvakbond FIFPro. Hij wordt 'misselijk' als hij ziet hoe iedereen over elkaar heen valt.

Terwijl alle clubs prediken dat gezondheid het belangrijkste is, ziet Van Seggelen dat men vooral aan zichzelf denkt. "Dan snap je echt totaal niet wat hier aan de hand is, dan leef je in een droomwereld. Dit gaat nu al wereldwijd tien-, twintig-, dertigduizend banen kosten in het voetbal", waarschuwt Van Seggelen in een interview met Voetbal International.

Volgens Van Seggelen is het de grote vraag hoe de onderlaag in Nederland en de rest van Europa kan overleven. "Kijk nou eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd om te zeggen: Wij spelen gewoon niet meer...? En wat dan als de onderste laag wél wil doorspelen? Dat maakt Ajax niets uit, want zij bepalen het zelf wel. De rest zoekt het maar uit. Nou, dat schiet lekker op."

"Als dat al bij díé mensen zo gebeurt, dat AZ en PSV blijkbaar ook denken dat zij dat wel overleven en verder totaal niet kijken naar de anderen. Alsof je alleen op de wereld bent. Zelfs clubs onderin die zo kortzichtig zijn dat ze denken dat ze met deze stand niet degraderen en ook wel willen stoppen. Alsof dat er nu ook maar een beetje toe doet."

Van Seggelen is pessimistisch. "Ik ben geen zwartkijker, nooit geweest, maar nu zie ik geen enkel lichtpuntje. We hebben met z’n allen een giga-probleem en moeten zij aan zij staan. Dit is een angstwekkende situatie. Niet het moment om te denken: Wij staan bovenaan op doelsaldo en dus geloven we het wel. Juist nu moeten de gelederen worden gesloten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws