Wij moeten wel beleid maken en nemen echt geen onverantwoorde risico's

"Wij moeten wel beleid maken en nemen echt geen onverantwoorde risico's"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 23:13wo 08-04-2020 om 23:13

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen is druk bezig met de samenstelling voor volgend seizoen, maar merkt de impact van de coronacrisis. Deals sluiten is zo makkelijk nog niet nu de voetballerij stil ligt. Clubs zijn terughoudend.

Fledderus weet niet of dit seizoen nog wel wordt uitgespeeld. "Dat is lastig en het gaat zeker impact hebben op de clubs. Ook financieel. Wij hebben de diverse scenario's doorgerekend en we werken met een zeker budget. Daarbinnen willen we wel onze plannen uitvoeren", vertelt Fledderus aan Voetbal International.

"Als wij overtuigd zijn van een speler, zoals in het geval van Dammers, dan willen we ook gewoon doorpakken", zegt Fledderus. "Uit mijn eigen tijd als profvoetballer weet ik nog hoe prettig het is bijtijds duidelijkheid te hebben. Dus nee, we gaan niet alleen voor last-minute-transfers."

Fledderus zegt dat achteraf moet blijken of het riskant om nu al contracten aan te bieden. "Niemand weet hoe de voetbalwereld over drie, vier, vijf maanden eruitziet. Wij moeten wel beleid maken en nemen echt geen onverantwoorde risico's. Ergens is het ook een beetje ondernemen. Dat is het lastige, maar tegelijkertijd ook het leuke aan wat ik doe."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws