Algemeen Dagblad: Ziyech kan weigeren om bij Ajax te blijven

Algemeen Dagblad: Ziyech kan weigeren om bij Ajax te blijven

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 06:41do 09-04-2020 om 06:41

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 10:35do 09-04-2020 om 10:35

De KNVB wil de Eredivisie in de maand juli afwerken, maar dat levert problemen op met spelers die op 1 juli een transfer maken. Volgens het Algemeen Dagblad kan bijvoorbeeld Ajax Hakim Ziyech niet verplichten om in Amsterdam te blijven.

Ook als de FIFA besluit om de transferperiode op te schuiven en aflopende spelerscontracten automatisch tot het einde van de competities te verlengen. Volgens het AD kan de wereldvoetbalbond die plannen wel maken, maar heeft het helemaal niet de juridische bevoegdheid om spelers te verplichten tot een tijdelijke contractverlenging. De FIFA erkent dat zelf volgens de krant ook.

Dat betekent dat Ziyech kan weigeren om na 30 juni nog voor Ajax uit te komen. Of hij gaat met de Amsterdammers in gesprek over aanvullende eisen, waarbij het betalen van een maand van zijn Chelsea-salaris tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast bestaat er het risico op blessures in die maanden na 30 juni, waar mogelijk verzekeringen voor moeten worden afgesloten.

In het Algemeen Dagblad bevestigt KNVB-directeur Eric Gudde dat spelers en clubs zelf kunnen bepalen wat er na 30 juni gebeurt. "In principe moeten de verkopende club, de kopende club en de speler er zelf uit zien te komen. De FIFA gaat erover, maar kan geen bindende zaken voorleggen", aldus Gudde.

Er bestaat ook het scenario dat de Premier League de competitie wél uitspeelt en de Eredivisie niet, waardoor de Engelse transferperiode pas later begint. In dat geval zou Ziyech moeten wachten tot de transfermarkt in Engeland geopend wordt en dus maandenlang niet voetballen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws