Feyenoord maakt inhaalslag met moderne Kuip: 43 miljoen euro spelersbudget

Feyenoord maakt inhaalslag met moderne Kuip: 43 miljoen euro spelersbudget

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 12:14do 09-04-2020 om 12:14

De modernisatie van de huidige Kuip kan Feyenoord uiteindelijk een spelersbudget van 43 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit de berekeningen van DMK, dat donderdag in het NRC een plan presenteerde om een derde ring op de bestaande Kuip te bouwen en het stadion grondig te renoveren.

Daarmee zou Feyenoord plaats kunnen bieden aan ruim 63.000 fans. De plannen, die tweehonderd miljoen euro zouden kosten, gelden als alternatief voor het veel duurdere Feyenoord City, waarbij een nieuw stadion uit de grond wordt gestampt. In de plannen van DMK wordt de huidige Kuip uitgebouwd en gemoderniseerd.

De bouw kan in 2024 klaar zijn, en volgens de berekeningen van DMK levert dat in het eerste seizoen een salarishuis van 27 miljoen euro op. Het huidige spelersbudget is 20 miljoen euro. In de jaren daarna zou het spelersbudget in een optimaal scenario kunnen uitgroeien tot 43 miljoen euro. Het NRC benadrukt wel dat deze berekeningen van voor de coronacrisis zijn. DMK verwacht dat de crisis 'een substantieel neerwaarts effect zal hebben op elke businesscase'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit een beter plan dan Feyenoord City?

Ja
70%
Nee
30%
(7407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws