Van Haarlem naar Udine: 'Op mijn plek in Italië, denk dat ik hier wel even blijf'

Van Haarlem naar Udine: 'Op mijn plek in Italië, denk dat ik hier wel even blijf'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 23:42do 09-04-2020 om 23:42

William Troost-Ekong werd in 1993 geboren in Haarlem, maar ontwikkelde zich vervolgens tot voetbalnomade. De verdediger heeft avonturen in Engeland, België, Noorwegen, Turkije en Italië achter de rug én ontwikkelde zich tot international van Nigeria.

Troost-Ekong is inmiddels 26 en lijkt zich nu wel te willen settelen: hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Udinese en verlengde in november zijn contract bij de Serie A-middenmoter. "Ik ben heel erg op mijn plek in Italië en ik heb me laten zien in die competitie daar. Dus ik denk dat ik hier nog wel een tijdje blijf", laat hij weten in een interview met FOX Sports-presentatrice Aletha Leidelmeijer. "Ik pendel nu een beetje tussen Nederland, Engeland en Italië en af en toe Nigeria, als ik daar interlands moet spelen."

Voorlopig blijft de geboren Haarlemmer echter bij zijn gezin in Engeland. Na de uitbraak van het coronavirus moest hij echter korte tijd geïsoleerd worden in Italië. "De spelers van Fiorentina, tegen wie wij gespeeld hadden, bleken besmet te zijn. Toen moesten wij automatisch veertien dagen in isolatie. Maar afgelopen zaterdag mocht ik terug naar Engeland, omdat ik hier residentie heb. Of ik zelf ziek geweest ben? Nee, wij hadden geluk als team. Bij Fiorentina waren het vier spelers en wat stafleden, maar bij ons niemand. Best wel verrassend."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws