'Misschien in Nederland een manager-achtige rol zoals in Engeland'

'Misschien in Nederland een manager-achtige rol zoals in Engeland'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 18:05vr 10-04-2020 om 18:05

Dirk Kuyt hoopt in de toekomst 'een manager-achtige rol' te kunnen vervullen. Die rol bestaat in Nederland niet en wordt eigenlijk alleen bekleed in Engeland, waar trainers managers zijn.

"Ik ben erg bezig met mijn toekomst als trainer. Ik doe ook de cursus Coach Betaald Voetbal. Die is een beetje stil komen liggen, maar nu kan ik alle theoretische opdrachten maken. Ik kan me nu afvragen wie ik wil zijn als ik straks trainer ben", zegt Kuyt bij Feyenoord TV.

"Toen ik stopte wilde ik drie jaar de tijd nemen om te kijken wat ik wil", zegt de trainer van Feyenoord O19. "Ik ben er wel achter dat dat coachen is. Ik wil graag voetbaltrainer worden en dan misschien in een manager-achtige rol. We gaan zien hoe het loopt. Ik wil zo dicht mogelijk op het veld staan en heb met Feyenoord O19 ervaren hoe mooi dat is en hoe belangrijk voetbal voor mij is."

"Ik wil beginnen als trainer en misschien is er in Nederland een manager-achtige rol mogelijk is zoals in Engeland. Dan moet je denken aan Benítez en Ferguson die dat jaren op hun manier hebben gedaan. Ik denk dat mij dat heel goed ligt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws