'Everton, Sevilla en Inter strijden om 30 miljoen kostende oud-speler van Twente'

'Everton, Sevilla en Inter strijden om 30 miljoen kostende oud-speler van Twente'

12-04-2020 08:55 Laatste update: 09:38
14

Jesús Corona kan in de zomer een fraaie transfer maken. De voormalig middenvelder van FC Twente mag zich in de belangstelling verheugen van onder meer Everton en Sevilla, meldt A Bola. Die clubs moeten dan wel voldoen aan zijn transferclausule bij FC Porto.

Corona verhuisde in 2015 voor 10,5 miljoen euro van Enschede naar Porto. Daar heeft de Mexicaanse international indruk gemaakt op tal van Europese clubs. Sevilla-trainer Julen Lopetegui hoopt op een hereniging met Corona, die hij bij Porto al onder zijn hoede had. Maar ook het Everton van director of football Marcel Brands zit op het vinkentouw.

A Bola meldt dat verder onder meer Internazionale, AS Roma, Valencia, Schalke 04 en West Ham United interesse hebben in de 27-jarige buitenspeler. Het voetbal ligt momenteel stil vanwege de coronacrisis en de Mexicaan wil eerst de Portugese titel pakken met FC Porto, maar daarna lijkt een transfer bespreekbaar. Porto moet een klapper maken om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels.

Volgens zijn zaakwaarnemer Matías Bunge is de hoogte van de afkoopsom in het contract van Corona overigens dertig miljoen euro. En niet de eerder genoemde vijftig miljoen.