Gouden Feyenoord-punt in kampioensjaar door Kramer: 'In minuut 90 m'n jas nog aan'

Gouden Feyenoord-punt in kampioensjaar door Kramer: 'In minuut 90 m'n jas nog aan'

Gepubliceerd: zondag 12 april 2020 om 16:17zo 12-04-2020 om 16:17

Feyenoord mocht in het seizoen 2016/2017 de landstitel vieren, nadat het in een aantal wedstrijden door het hoog van de naald was gekropen. Toenmalig pinchhitter Michiel Kramer herinnert zich met name de 3-3 bij FC Utrecht, waarin hij in minuut 99 (!) de gelijkmaker binnenkopte.

Na een vervelende blessure van FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter lag de wedstrijd lange tijd stil: de thuisploeg was echter de bovenliggende partij en ging met een 3-1 voorsprong de extra tijd in. "FC Utrecht was verreweg de betere partij, vanaf minuut 1", erkent Kramer anno 2020 in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze hadden die wedstrijd allang moeten beslissen."

Nicolai Jörgensen bracht Feyenoord in minuut 90 echter terug in de wedstrijd, waarna Kramer zich aan de zijlijn mocht melden. "In de negentigste minuut zat ik nog op de bank en had ik mijn dikke jas nog aan. Toen maakte Nicolai de 3-2 en ik zag Gio (trainer Giovanni van Bronckhorst, red.) kijken: kom, erin! Ik heb mijn jas uitgedaan, trainingspak uitgedaan, geen warming-up en gewoon het veld in gegaan."

Uiteindelijk sloeg de lange spits toe in minuut 99: Kramer heeft het record van de meest late Eredivisie-treffer nog steeds in handen. "Dat was wel bijzonder om mee te maken. Nooit eerder voorgekomen, volgens mij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws