Opvallend voorstel van Ranieri: 'Las dat ze dit in Engeland ook willen doen'

Opvallend voorstel van Ranieri: 'Las dat ze dit in Engeland ook willen doen'

13-04-2020 19:30
10

Claudio Ranieri spreekt van een 'verstoorde competitie' nu de Serie A stil ligt vanwege de coronacrisis. Hij hoopt dat er alleen mag worden hervat als de gezondheidsautoriteiten daar groen licht voor geven en hoopt dat er voortaan vijf keer mag worden gewisseld in plaats van drie.

Ranieri vreest overbelasting nu de spelers weken niets hebben gedaan. "Als we doorgaan stel ik vijf wissels per wedstrijd voor", zegt hij bij Radio Anch'io lo Sport. "We zetten de spelers onder maximale stress, vooral degenen die het virus hebben gehad. Ik heb gelezen dat ze dit in Engeland ook willen doen, mij lijkt het een goed idee."

"Ik weet niet of de competitie hervat kan worden of niet, maar een ding is zeker: de spelers zijn net Formule 1 auto's, ze moeten tot het maximale gaan. Is dat mogelijk in deze situatie? De gezondheidsautoriteiten hebben het laatste woord", vervolgt Ranieri.

"Ik vind dat dit kampioenschap moet worden beslist, maar alleen als de doktoren zeggen dat het kan en hoe we het moeten doen."