FIFA verwacht in 2020 geen interlands, Oranje meer dan een jaar niet bij elkaar

FIFA verwacht in 2020 geen interlands, Oranje meer dan een jaar niet bij elkaar

14-04-2020 14:54 Laatste update: 14:58
10

De FIFA verwacht dat er in 2020 geen interlandvoetbal meer gespeeld wordt. Vice-president van de FIFA Victor Montagliani denkt dat de focus eerst op het clubvoetbal komt te liggen.

In maart werd door de UEFA al besloten dat het EK 2020 wordt uitgesteld naar 2021 en Montagliani rekent erop dat ook de Nations League en andere landentoernooien dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Het Nederlands elftal zou het in de Nations League tijdens de interlandperiodes van september, oktober en november opnemen tegen Italië, Polen en Bosnië-Herzegovina, maar dit wordt lastig.

"Ik denk dat interlandvoetbal in 2020 een uitdaging wordt. Niet alleen vanwege de gezondheidssituatie over de hele wereld en de verschillende manieren waarop landen hiermee omgaan, maar ook omdat we niet meteen weer mogen reizen als we kunnen voetballen", zegt Montagliani in The Guardian. "De clubcompetities zullen prioriteit hebben. De interlandperiode van september staat nog steeds op de agenda, maar ik ben er niet zeker van dat dit haalbaar is."

Voor Oranje zou dit betekenen dat er nog één interlandperiode op de planning staat richting het EK 2021. Dit zou dan in maart van 2021 zijn. De laatste keer dat de ploeg van Ronald Koeman bijeen kwam, was tijdens de interlandperiode in november 2019.