Doodsbedreigingen na Liverpool-blunders: 'Sneller in openbaarheid moeten treden'

Doodsbedreigingen na Liverpool-blunders: 'Sneller in openbaarheid moeten treden'

15-04-2020 13:37
37

Loris Karius heeft doodsbedreigingen ontvangen na de verloren Champions League-finale van 2018 van Liverpool tegen Real Madrid, waarin hij twee enorme blunders maakte. In gesprek met BILD blikt de doelman, die tot komende zomer wordt gehuurd van Besiktas, terug op die donkere periode en de reacties die hij in destijds kreeg.

"Wij spelers worden enorm vijandig benaderd op het internet", zegt Karius. "Als je elk bericht leest, kun je twee dagen niet slapen. Het is waanzinig wat mensen vanuit de anonimiteit zeggen en de ernstige beledigingen, discriminatisch en racistische opmerkingen die ze je toesturen." De doelman ondervond dat hevig na die Champions League-finale. "Als er persoonlijke bedreigingen of doodsbedreigingen zijn, dan wordt de limiet overtreden."

"Ik heb een paar doodsbedreigingen gehad. Maar die kan ik niet serieus nemen. Dit zijn mensen die anoniem opmerkingen plaatsen en niet eens hun gezicht laten zien op hun profiel. Ik denk niet dat wanneer mensen mij zien, ze hun mond durven te openen", aldus Karius, bij wie die verschrikkelijke avond tegen Real Madrid nog wel eens door het hoofd spookt.

"Achteraf had ik veel sneller in het openbaar moeten brengen wat er aan de hand was. Ik had een hersenschudding na een klap van Sergio Ramos, waardoor mijn zicht beperkt was. Dit werd ook na onderzoek van hersenspecialisten bevestigd. In eerste instantie was ik blij dat ik zelf wist hoe het kwam, maar ik wilde het niet openbaar maken. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, waren er veel boze reacties en beledigingen, vaak heel laag. Ik heb het noit als excuus gebruikt. Maar als mensen iemand uitlachen die zijn hoofd ernstig heeft verwond, kan ik dat moeilijk begrijpen", aldus Karius.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie