'De Jong, De Ligt, Van de Beek en Nouri waren gemaakt voor de top'

'De Jong, De Ligt, Van de Beek en Nouri waren gemaakt voor de top'

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 18:32wo 15-04-2020 om 18:32

Amin Younes bouwde al snel na zijn transfer naar Ajax een goede band op met Abdelhak Nouri. De Duitse linksbuiten was zowel op als naast het veld onder de indruk van de kleine spelmaker, die nooit de kans kreeg zijn belofte in te lossen.

"Appie maakte deel uit van een lichting met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. Buiten de lijnen waren ze onafscheidelijk en op het veld waren ze ongelooflijk goed", zegt Younes tegen Spox. "Iedereen zonder stront in zijn ogen kon het zien: deze jongens zijn gemaakt voor de top. Na mijn trainingen ging ik ook vaak kijken bij Jong Ajax, gewoon om hen te zien voetballen."

Vooral Nouri maakte indruk op Younes. "Hij maakte het verschil met zijn balcontrole, zijn dribbels en de manier waarop hij het spel naar zijn hand zette. Appie was een geweldig talent, klaar om de wereld te veroveren. Aan het einde van seizoen 2016/'17 liet hij zulke goede dingen zien... Toen wist ik zeker dat niets hem kon stoppen." Het liep echter anders. Nouri kreeg een hartstilstand in een oefenduel met Werder Bremen en liep hersenschade op. De teamdarts deelde het tragische nieuws met de Ajax-selectie. "Velen van ons barstten meteen in tranen uit. Het was hels. Vooral voor zijn drie beste vrienden: Frenkie, Matthijs en Donny."

Ook de Duitser voelde een 'ongelooflijke leegheid'. "Ik had nog steeds die geweldige voetballer in mijn hoofd, de speler met nummer 34, die de wereld aan zijn voeten had. Het grote talent. De rijzende wereldster. Vandaag de dag is Appie dat allemaal niet meer. Hij zal nooit meer voetballen, maar wij - zijn vrienden - zullen hem nooit vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws