Cambuur deelt twee langdurige contracten uit: clubicoon Barto blijft binnenboord

Cambuur deelt twee langdurige contracten uit: clubicoon Barto blijft binnenboord

16-04-2020 17:12
44

SC Cambuur is donderdag met contractnieuws naar buiten gekomen. Assistent-trainer Martijn Barto en fysiektrainer Nicky Boonstra zullen ook komend seizoen deel uitmaken van de technische staf van de Leeuwarders.

De 35-jarige Barto diende Cambuur zeven jaar lang als speler en trad afgelopen zomer toe tot de technische staf van Henk de Jong. Zijn contract is met twee jaar verlengd: als Cambuur promoveert naar de Eredivisie, zal de clubheld zelfs nóg een jaar langer binnenboord blijven. Boonstra (25) heeft voor drie jaar bijgetekend.

Technisch manager Foeke Booy wrijft zich in de handen. "Het is niet makkelijk om in deze tijden beleid te maken voor de lange termijn, maar in deze beide gevallen was de keuze snel gemaakt", laat hij weten via de clubkanalen. "Beide mannen hebben zich het afgelopen jaar bewezen als twee zeer kundige trainers met een eigen expertise."

Op welk niveau Cambuur volgend jaar zal acteren, is nog niet duidelijk. De club was al bijna zeker van directe promotie naar de Eredivisie, voordat het seizoen stil werd gelegd: of de Keuken Kampioen Divisie nog wordt uitgespeeld en of Cambuur alsnog promoveert als het niet meer in actie komt, zal nog moeten blijken.