Janssen niet geheimzinnig: 'Frank de Boer wist het, maar vond het geen probleem'

Janssen niet geheimzinnig: 'Frank de Boer wist het, maar vond het geen probleem'

17-04-2020 14:15 Laatste update: 15:17
14

Maarten Stekelenburg had meer uit zijn carrière kunnen halen. Dat stelt Theo Janssen in gesprek met VoetbalPrimeur. De twee speelden samen bij Ajax en konden het ook buiten het veld goed met elkaar vinden.

Janssen onthult dat hij er regelmatig een rookte met Stekelenburg. "Hij is de beste keeper die ik ben tegengekomen en had alles, maar helaas heeft hij te weinig uit zijn carrière gehaald. Ik denk dat hij nog steeds de keeper van het Nederlands elftal had moeten zijn en honderd interlands had moeten hebben", zegt Janssen over Stekelenburg, die tegenwoordig onder contract staat bij Everton.

"Dat het niet gelukt is, heeft ook te maken met het type persoon dat hij is", vervolgt de Studio Voetbal-analist. "Bij Ajax waren wij altijd degenen die een sigaretje rookten voor de training. Frank de Boer (toenmalige trainer, red.) wist het, maar vond het geen probleem. Daar hebben we ook over gesproken toen ik van Twente kwam, want hij wist allang dat ik rookte. Het is nooit een probleem geweest."

"De Boer zei alleen: ik weet dat je een sigaretje rookt, maar doe het dan in ieder geval niet in het zicht van jeugdspelers, personeel en pers. Ik stond altijd in een hoekje weggestopt, in een ander kleedkamertje of de sauna van de Arena", besluit Janssen met een lach.

Check hieronder de hele video met Theo Janssen, die zijn Beste XI samenstelt!