'Bij Ajax had ik een beetje overgewicht, ik was twintig jaar en at wat ik wilde'

'Bij Ajax had ik een beetje overgewicht, ik was twintig jaar en at wat ik wilde'

18-04-2020 07:29
21

Cristian Chivu was zich na zijn transfer van Universitatea Craiova naar Ajax in 1999 nog niet heel bewust van zijn voeding. De Roemeense oud-verdediger wijt daar een deel van zijn blessureproblemen tijdens zijn carrière aan.

"Bij Ajax had ik een beetje overgewicht, omdat ik at wat ik wilde", zegt Chivu in een interview op zijn Instagram-pagina. "Het was vooral een kwestie van gewoonte. Als je twintig jaar bent en alleen thuiszit, eet je natuurlijk niet alleen gezonde dingen. Als we 's avonds moesten spelen, lunchten Zlatan Ibrahimovic en ik vaak bij de Chinees. Als snack at ik dan een broodje met spek en veel mayonaise."

Chivu maakte in 2003 de overstap van Ajax naar AS Roma, waar hij met anderhalve kilo overgewicht aankwam. "Tijdens de zware voorbereiding stelde ik mezelf de vraag: hoe heeft dit kunnen gebeuren?" De Italianen stelden een dieet voor hem op en dat pakte goed uit. "Het is jammer dat ik pas zo laat ben begonnen met dat programma, omdat ik ontdekte dat enkele fysieke problemen die ik heb gehad door een overtallige vetmassa waren gekomen."

Via de Romeinen kwam Chivu bij Internazionale terecht. Daar speelde hij opnieuw samen met Wesley Sneijder. "Het was voor mij het makkelijkst om met Sneijder te spelen. Ik kende zijn bewegingen en hij kende mijn kwaliteiten. We vertrouwden elkaar. Dan lijkt het op televisie soms makkelijk."