Ajax-middenvelder Eiting troeft Jumbo-renners af: 'Hij is van harte welkom'

Ajax-middenvelder Eiting troeft Jumbo-renners af: 'Hij is van harte welkom'

18-04-2020 13:52 Laatste update: 15:00
31

Carel Eiting zorgde vrijdag voor een opmerkelijk wapenfeit: de middenvelder van Ajax finishte als eerste in een digitale wielerkoers, met daarin enkele ploeggenoten maar óók verschillende profrenners van Jumbo-Visma.

Het contact kwam tot stand via Ajax-trainer Erik ten Hag, die van Jumbo-directeur Merijn Zeeman wilde weten hoe zijn spelers het beste gebruik kunnen maken van hun wattbikes. Via Zwift kwam het vervolgens tot een bijna 45 minuten durende race, waarin Eiting ruim een minuut sneller was dan topcoureurs als Robert Gesink en Steven Kruijswijk.

"Als Carel een overstap naar het wielrennen wil maken, is hij bij onze ploeg van harte welkom", grapt Jumbo-ploegleider Grischa Niermann tegenover de NOS. "Toch betekent deze uitslag niet per se dat hij de beste wielrenner van het groepje is. Het was ook eigenlijk niet de bedoeling dat er een wedstrijdelement aan vast zou zitten. Dan zou de uitslag er wel iets anders uit hebben gezien."

"We wilden steeds een paar rondjes sprinten en dan weer bij elkaar komen. Maar de communicatie was soms lastig, dus dat lukte niet helemaal", aldus Niermann. "De laatste twee rondjes gingen we wel even koersen. Eiting zat op dat moment al een stuk vooruit en dus kwam hij als eerste over de streep."