De Bruyne mogelijk besmet met coronavirus: 'Mijn familie was ziek, ging op en af'

De Bruyne mogelijk besmet met coronavirus: 'Mijn familie was ziek, ging op en af'

18-04-2020 14:33 Laatste update: 14:41
16

Kevin De Bruyne twijfelt of hij en zijn familie het coronavirus hebben gehad. De middenvelder van Manchester City voelde zich enkele weken geleden flink ziek, maar inmiddels gaat het weer beter met hem en zijn gezin.

Jamie Redknapp belde voor Sky Sports met De Bruyne. Daar onthulde de Rode Duivel dat hij zich even zorgen heeft gemaakt. "Om eerlijk te zijn gaat het nu goed. Tijdens de eerste twee weken was mijn familie ziek. Toen ging het op en af. Nu is iedereen weer gezond. We weten niet of we corona hadden, maar nu gaat het weer."

De Bruyne is inmiddels weer in training. "In de eerste twee weken was het moeilijk, want ik wist niet wat er aan de hand was. Nu heb ik weer een ritme te pakken. Ik begon met wat baantjes te zwemmen. Gelukkig hebben we hier in huis een zwembad. Nu loop ik weer. Ik blijf redelijk fit gezien de omstandigheden", aldus de 28-jarige Belg.

Waar mogelijk helpt City hem, maar De Bruyne erkent dat het de nodige zelfdiscipline vereist. "In het begin gingen alleen de mensen van de medische staf naar de club en zij maakten schema's die de spelers moeten opvolgen. Daar hou ik mij aan, maar ik ben niet de man die houdt van uren alleen te fitnessen."