'Normaal spreek je ergens af, nu waren de transfergesprekken via FaceTime, apart'

'Normaal spreek je ergens af, nu waren de transfergesprekken via FaceTime, apart'

18-04-2020 15:43
1

Elmo Lieftink prijst zich gelukkig dat hij alsnog een transfer af heeft kunnen dwingen, hoewel de voetbalwereld tot stilstand is gekomen. De 26-jarige controleur was pas aan zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles bezig, maar bekrachtigde deze week zijn transfer naar De Graafschap.

De eerste contacten tussen beide partijen werden vóór de uitbraak van het coronavirus al gelegd, daarna was het improviseren geblazen voor De Graafschap en het kamp-Lieftink. "Normaal gesproken spreek je, als de interesse concreet is, ergens af. De contacten, al ontstaan vóór de coronacrisis, verliepen nu bijna allemaal telefonisch. En via FaceTime. Heel apart", vertelt de linkspoot aan de Gelderlander. "Het zijn vreemde tijden."

De afstand tussen Deventer en Doetinchem is niet groot, waardoor de transfer van Go Ahead naar De Graafschap gevoelig ligt, weet ook Lieftink nu. "Ik heb veel reacties gekregen naar aanleiding van mijn transfer. Niet iedereen is er blij mee. Maar gelukkig zijn de meeste reacties positief", klinkt het. "Ik maak deze keuze op grond van sportieve ambities. Go Ahead blijft voor mij ook een mooie club met een geweldige achterban."