'Serieus belletje' tijdens vakantie op Curaçao: 'Ik was er vrij snel uit met AZ'

'Serieus belletje' tijdens vakantie op Curaçao: 'Ik was er vrij snel uit met AZ'

19-04-2020 10:25 Laatste update: 10:49
22

Ramon Leeuwin was op vakantie op Curaçao toen AZ zich afgelopen winter voor hem meldde. Dat vertelt de 32-jarige verdediger in de AZ Vodcast.

Leeuwin stond nog onder contract bij het Deense Odense BK toen AZ interesse toonde. Lang hoefde hij er niet over na te denken. "Ik was met mijn gezin naar Curaçao. Ik werd uit het niets door mijn zaakwaarnemer gebeld. Als hij belt tijdens mijn vakantie is het serieus."

"Ik was er vrij snel uit", vertelt de verdediger, die de geblesseerde Pantelis Hatzidiakos verving en sinds de winterstop vijf competitiewedstrijden speelde. "Ik hoefde niet per se terug naar Nederland, ik had het goed naar mijn zin. Ik zou niet voor elke club terugkomen. Hoe AZ op dit moment presteert, daar wil ik graag bij horen."

In coronatijden houdt Leeuwin zijn conditie thuis op peil. Hij merkt dat er weer geleidelijk structuur in zijn leven komt. "Normaal gesproken ga ik 's ochtends naar mijn werk en gaan de kinderen naar school of het kinderdagverblijf. Mijn vriendin en ik moeten dat nu zelf doen."