'Ajax-fans scandeerden mijn naam toen ik warmliep, echt een mooi gebaar van ze'

'Ajax-fans scandeerden mijn naam toen ik warmliep, echt een mooi gebaar van ze'

21-04-2020 20:07 Laatste update: 20:33
13

Naci Ünüvar speelt vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax en dit seizoen debuteerde hij in het eerste elftal. De zestienjarige spelmaker mocht in januari invallen van trainer Erik ten Hag in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg (7-0).

"Ik voelde al een paar dagen van tevoren aan dat het wel eens zover zou kunnen zijn", vertelt Ünüvar op de clubsite. "Toen ik na de training van de trainer te horen kreeg dat ik bij de wedstrijdbespreking moest zitten, had ik al een vermoeden. Na de bespreking zag ik mijn naam staan bij de wedstrijdselectie. Toen hoopte ik wel dat ik mijn debuut mocht maken."

Last van zenuwen had de Nederlandse jeugdinternational niet echt. "Ik voelde me ook best wel goed. Dat gevoel werd alleen maar beter toen ik tijdens de warming-up al werd toegezongen door de supporters. Toen ik mocht warmlopen begonnen ze wéér mijn naam te scanderen. Dat was echt een mooi gebaar van de fans", stelt hij. "Ik zat lekker in m'n vel en toen ik erin kwam, was ik er klaar voor. Elke keer als ik de bal kreeg, veerde het publiek op. Dat was leuk om mee te maken." Ünüvar verdiende een strafschop en mocht die zelf nemen. "Scoren bij je debuut is ook iets waar je alleen maar van kan dromen."

De aanvallende middenvelder had een halfjaar eerder al indruk gemaakt in Spanje tijdens een duel van Ajax O19 met de leeftijdsgenoten van FC Barcelona ter ere van de opening van het Estadi Johan Cruyff. Het team van trainer John Heitinga won met 0-2 door twee goals van Ünüvar. "Voor de aftrap stonden jongens van FC Barcelona 1 ook op het veld. Lionel Messi was daar dus ook bij, bijvoorbeeld. Als het stadion vol zit of er staat druk op, dan voel ik me vaak op m'n best. Dat was hier, maar ook op de Future Cup, in de Youth League en bij mijn debuut."