'Jongste' zaakwaarnemer van Nederland (22): 'Zat ineens met Mourinho aan tafel'

'Jongste' zaakwaarnemer van Nederland (22): 'Zat ineens met Mourinho aan tafel'

22-04-2020 17:32
19

Nathan van Kooperen is met zijn 22 jaar vermoedelijk de jongste zaakwaarnemer van Nederland. Hij weet onder meer Ajax-verdediger Edson Álvarez én Steven Bergwijn tot zijn stal. De aanvaller maakte in januari de transfer van PSV naar Tottenham Hotspur.

"Dat was in de laatste week van de transferperiode", blikt Van Kooperen in gesprek met De Telegraaf terug op de deal ter waarde van dertig miljoen euro. "Dan zit je ineens in Londen aan tafel bij Tottenham, met Mourinho bijvoorbeeld. Dat maak je niet elke dag mee. Het was eerst kennismaken. De club vertelt waarom ze de speler graag willen. Hij zei dat hij al langer gecharmeerd van hem was."

Van Kooperen geeft toe dat hij op zo'n moment ook onder de indruk is. "Natuurlijk, het is Mourinho hè." De belangenbehartiger liet het kaas echter niet van het brood eten. "Ja, we hebben stevig onderhandeld", lacht hij. "Hoeveel ik verdien? Dat vind ik een gevoelige vraag, dat hou ik liever privé."

Naast Álvarez en Bergwijn begeleidt Van Kooperen spelers als Joshua Brenet en Calvin Verdonk. Ook stond hij Abdelhak Nouri altijd bij. Het contact met de jongens zelf noemt hij het leukste aan zijn werk. "We hebben een vriendschappelijke band, zijn vrienden. Maar ook het zakelijke gedeelte."