'Steun van Klopp voor Van Dijk zorgt voor onvrede en mogelijk transfer naar Real'

'Steun van Klopp voor Van Dijk zorgt voor onvrede en mogelijk transfer naar Real'

22-04-2020 17:48
28

Sadio Mané heeft een wrange nasmaak overgehouden aan de Ballon d'Or-verkiezing van eind 2019. De Senegalees van Liverpool zag tot zijn verbazing hoe manager Jürgen Klopp niet hem, maar ploeggenoot Virgil van Dijk openlijk steunde.

Dat meldt het toonaangevende voetbalmagazine France Football, dat zelf verantwoordelijk is voor de verkiezing van de Gouden Bal. De sluimerende onvrede van Mané zou zelfs tot een toptransfer naar zijn droomclub Real Madrid kunnen leiden, zo klinkt het. Trainer Zinedine Zidane van de Koninklijke is al langer een bewonderaar van de 28-jarige aanvaller.

Mané was vorig seizoen van grote waarde voor Liverpool, dat beslag legde op de Champions League. De Senegalese international dacht kans te maken om de eerste Afrikaanse winnaar van de Gouden Bal te worden, sinds George Weah in 1995. De uitspraken van Klopp vielen dan ook rauw op zijn dak.

"Als je de Ballon d'Or aan de beste speler van deze generatie geeft, dan geef je die telkens aan Messi. Maar als je kijkt wie de beste speler van het afgelopen seizoen was, dan is het Virgil van Dijk", liet de Duitse manager weten. De Nederlandse verdediger eindigde uiteindelijk als tweede, achter Lionel Messi.