AZ legt Europees jeugdkampioen (19) vast: Mijn persoonlijke doelen overtroffen

AZ legt Europees jeugdkampioen (19) vast: "Mijn persoonlijke doelen overtroffen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 13:41vr 24-04-2020 om 13:41

AZ heeft vrijdag een profcontract uitgedeeld aan Bram Franken. De negentienjarige jeugdinternational klopt dit seizoen op de deur bij Jong AZ en is beloond met het ondertekenen van zijn eerste profcontract.

Franken loopt al sinds 2012 in de AZ-opleiding rond en maakte op 31 januari jongstleden zijn debuut in het betaald voetbal tijdens FC Den Bosch-Jong AZ. Voorlopig is het bij die negen minuten in De Vliert gebleven, maar de Alkmaarders hebben er alle vertrouwen in dat Franken zich nog verder zal ontwikkelen. De middenvelder heeft een tweejarig contract mogen ondertekenen.

Franken – selectielid van Oranje O17 tijdens het gewonnen jeugd-EK in 2018 – is verheugd over het nieuws. "Dit is een beloning voor jaren hard werken. Ik heb dit seizoen grote stappen gezet en mijn persoonlijke doelen overtroffen", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik maak de stap naar Jong AZ en moet daar opnieuw mijn plek veroveren. Ik wil een vaste waarde worden en ervoor zorgen dat de trainers niet om mij heen kunnen."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. Volgens hem kan Franken het nog ver schoppen. "Hij is technisch vaardig, heeft een goed gevoel voor positie en is in staat ook anderen voor het doel te zetten. De absolute wil om de top te halen zorgt ervoor dat hij constant op zoek gaat naar mogelijkheden om een nog betere versie van zichzelf te worden. Daarin is hij – als de geboren leider die hij is – ook een inspirator voor de spelers om zich heen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws