Europese tickets verdeeld: CL voor Ajax, Utrecht blijft met lege handen achter

Europese tickets verdeeld: CL voor Ajax, Utrecht blijft met lege handen achter

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 17:23vr 24-04-2020 om 17:23

Laatste update: vrijdag 24 april 2020 om 17:27vr 24-04-2020 om 17:27

Naast de beslissing over promotie en degradatie heeft de KNVB ook de Europese tickets definitief toegewezen. Volgens diverse media, waaronder Voetbal International en het Algemeen Dagblad, grijpt FC Utrecht overal naast.

Nummer één Ajax krijgt het ticket voor de groepsfase van de Champions League. AZ speelt in de voorronde van het miljardenbal, terwijl Feyenoord in de groepsfase van de Europa League zal uitkomen. PSV en Willem II spelen in de voorrondes van het tweede Europese toernooi, waardoor FC Utrecht met lege handen achterblijft. Daarnaast wordt Ajax géén kampioen van dit seizoen.

Het is nog niet geheel duidelijk of Ajax volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League zal spelen, maar dat heeft er mee te maken dat het huidige seizoen in het miljardenbal nog niet is afgerond. Normaliter spelen de Amsterdammers in de groepsfase. Zeker is wel dat AZ in de voorrondes van de Champions League mag spelen.

Voor FC Utrecht is de situatie zuur. Die ploeg had een duel minder gespeeld dan Willem II, dat nu Europa in mag, en stond drie punten achter op de Tilburgers. Het doelsaldo van FC Utrecht was beter dan dat van Willem II. Ook stonden de Domstedelingen in de bekerfinale tegen Feyenoord, maar toch grijpt Utrecht overal naast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws