De Jong loopt leeg: 'Nu de allerbeste advocaten aan het werk zetten'

De Jong loopt leeg: 'Nu de allerbeste advocaten aan het werk zetten'

24-04-2020 17:58
83

SC Cambuur-trainer Henk de Jong wist vrijdagmiddag niet wat hij meemaakte. De KNVB heeft besloten om de Leeuwarders – ondanks een straatlengte voorsprong in de Keuken Kampioen Divisie – niet te laten promoveren, net als De Graafschap.

ADO Den Haag en RKC Waalwijk behouden hun plekje. De Jong sprak in een eerste reactie al van de 'grootste schande uit de voetballerij'. "Op basis van alle feiten horen we te promoveren. Dat Eric Gudde (de KNVB-directeur, red.) dan besluit om het niet te doen... Dat is een heel vervelend gevoel", reageert hij tegenover Omrop Fryslân. "Je zal hier maar verantwoordelijk voor zijn."

Directeur Ard de Graaf wist nog niet of hij met Cambuur naar de rechter zou stappen. De Jong is echter een stuk uitgesprokener. "Ik zou hier nooit mee akkoord gaan, dit is onvergeeflijk. Ik zou de allerbeste advocaten in Nederland en misschien wel in de hele wereld aan het werk zetten. Ik geef de hoop nog niet op. Ben je helemaal gek? Dit slaat helemaal nergens op."

De Jong doelt op de handelswijze van de KNVB, die ondanks zestien voorkeursstemmen besloot om geen promoties en degradaties plaats te laten vinden. "Normaal heb ik alle respect voor de mensen van de KNVB. Maar dat is nu even tot ver onder het nulpunt gezakt."