'Olympiakos manipuleerde wedstrijd in 2015 en hangt degradatie boven het hoofd'

'Olympiakos manipuleerde wedstrijd in 2015 en hangt degradatie boven het hoofd'

24-04-2020 18:58
15

Olympiakos dreigt te worden teruggezet naar het tweede Griekse niveau. De topclub uit Piraeus en zijn voorzitter, Vangelis Marinakis, wordt ervan beschuldigd een competitiewedstrijd tegen Atromitos te hebben beïnvloed.

Het Griekse SDNA weet te melden dat een motie tot onderzoek die ingediend is door een lid van de Griekse gedragscommissie officieel is geworden. Uit onderzoek van de commissie is duidelijk geworden dat er gerede verdenkingen zijn tegen de club en zijn voorzitter, de ondernemer Vangelis Marinakis.

Door die motie hangt Olympiakos degradatie en een boete van drie miljoen euro boven het hoofd. Daarnaast zou voorzitter Marinakis levenslang geschorst worden en geen voetbal-gerelateerd beroep meer mogen uitoefenen. Dat zijn de zwaarste disciplinaire straffen die in Griekenland uitgedeeld kunnen worden, zo staat te lezen in de gedragsregels.

De gedragscommissie gelooft dat er in 2015 manipulatie van de wedstrijd tegen Atromitos heeft plaatsgevonden. Door het officieel maken van de motie zal er verder onderzoek plaatsvinden naar het voorval. Daardoor moet Olympiakos zichzelf gaan verdedigen tegenover de rechter om degradatie en een torenhoge boete te voorkomen.