Voormalig Oranje-international wil terug naar FC Utrecht: 'We houden contact'

26 april om 12:50

Als het aan Erik Pieters (31) ligt, sluit hij zijn carrière af bij FC Utrecht. Na omzwervingen bij PSV, Stoke City, Amiens SC staat de achttienvoudig Oranje-international nu onder contract bij Premier League-clubs Burnley. In Engeland loopt zijn contract volgend jaar af.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren hoopt Pieters in de zomer van 2021 terug te halen naar Stadion Galgenwaard. "Ik zou het hartstikke leuk vinden", aldus Van Seumeren bij RTV Utrecht. "Erik heeft wel eens gezegd dat hij zijn carrière wil afsluiten in Utrecht, dus we houden wel contact, Erik!"

"Dat staat nog steeds", reageert Pieters. "Het ligt natuurlijk aan het juiste moment en de juiste tijd, maar ik zou heel graag willen afsluiten bij Utrecht. En als dat niet als speler lukt, dan maar als iets anders. Dat is voorlopig nog toekomst, maar die woorden gelden nog steeds."

Pieters speelde tussen 2006 en 2008 in de hoofdmacht van Utrecht. "Natuurlijk, FC Utrecht blijft mijn club, dat weet iedereen. Daar is het voor mij allemaal begonnen. FC Utrecht heeft me de kans gegeven om dit te mogen doen. Ik heb veel te danken aan FC Utrecht. Ik heb een EK mogen spelen op jonge leeftijd, aan het WK meegedaan en zelfs op de Olympische Spelen gestaan. Ik zat als jong kindje al op de tribune, want mijn vader is fan van FC Utrecht."