Ten Hag: 'Ziyech is één, ik weet dat er afspraken liggen met andere spelers'

Ten Hag: 'Ziyech is één, ik weet dat er afspraken liggen met andere spelers'

26-04-2020 13:15
95

Ajax gaat de komende periode géén nieuwe spelers halen. Dat bevestigt Erik ten Hag in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De trainer van de Amsterdamse club koestert zijn huidige spelersgroep en hoopt dat deze zo compleet mogelijk blijft.

Hakim Ziyech vertrekt naar Chelsea, maar Ajax heeft met Antony (São Paulo) al een vervanger aangetrokken. Ten Hag maakt zich dan ook geen grote zorgen. "Ik denk dat we nu een prima selectie hebben, met alle posities dubbel bezet. Daar zouden we volgend seizoen mee in kunnen", zegt Ten Hag tegen het AD.

Voorlopig is Ajax uitgewinkeld. "Alle seinen staan momenteel even op rood, alles staat on hold. Dat kan ik ook wel begrijpen, want we zitten in een onzekere periode. Ajax zit nu financieel nog in een goede positie, maar dat verandert als de coronacrisis te lang gaat duren."

Door de onzekerheid op de transfermarkt is het ook gissen welke spelers Ajax deze zomer nog kwijt gaat raken. Spelers als Donny van de Beek, Andre Onana, Joël Veltman en Nicolás Tagliafico zouden sowieso een transfer maken, maar alles staat plotseling op losse schroeven.

"Ik wil niemand kwijt", aldus Ten Hag. "Tegelijkertijd is het algemeen bekend dat Ajax ieder seizoen minimaal wel één of twee uitgaande transfers nodig heeft. Met Hakim Ziyech is er al eentje gedaan. En ik weet dat er afspraken liggen met een aantal spelers."

"Alleen dan moet er wel een club met het juiste bedrag komen", benadrukt de trainer. "En dat hangt dus in deze onzekere tijden af van de geldstromen in de grotere competities, die weer op gang moeten komen, maar waar ook veel onzekerheid leeft. Sportief is het dus niet per se ongunstig als de grotere clubs in Europa minder te besteden hebben op de transfermarkt."