Mogelijk geel voor spugen op het veld: "Hoe dan ook is het niet hygiënisch"

26 april om 17:41

Spugen op het voetbalveld wordt in de nabije toekomst mogelijk verboden, al dan niet op straffe van een gele kaart, onthult FIFA-bestuurder Michel D'Hooghe. De 74-jarige Belg zou deze maatregel op basis van medische gronden zeker toejuichen.

D'Hooghe, zelf actief geweest als dokter bij Club Brugge, was zondag te gast in het VRT-programma De Zevende Dag en sprak zich uit over de voetbalwereld van de nabije toekomst. Het spugen op de grond was één van de onderwerpen die besproken werd. "Ik denk dat dat er een beetje ingebakken zit, maar dat zal in de toekomst waarschijnlijk moeten veranderen", aldus D'Hooghe.

De FIFA overweegt maatregelen om dit te verbieden, onthulde de gewezen Club Brugge-voorzitter. "Ik denk dat dat een goede maatregel zou zijn. Of dat gemakkelijk in te voeren zal zijn, dat is nog een andere vraag." Het spugen bestraffen met een gele kaart zou een optie kunnen zijn. "Dat is best mogelijk in de toekomst, want hoe dan ook is het niet hygiënisch."

Groepsknuffels en 'kluitjes' tijdens het vieren van een doelpunt zouden binnenkort ook verleden tijd kunnen zijn. "Zoals de toestand vandaag is, is het uitgesloten om dat te doen", aldus D'Hooghe. "Ik hoop dat we weer in een toestand zullen komen waar menselijke gedragingen mogelijk zijn. Dat is momenteel zeker niet het geval."

Lees meer over:

Deel via