'Kean kan zwaarst mogelijke straf verwachten: twee weeksalarissen en excuses'

'Kean kan zwaarst mogelijke straf verwachten: twee weeksalarissen en excuses'

26-04-2020 22:58
19

Everton lijkt van plan om de zwaarst mogelijke straf uit te delen aan Moise Kean. De twintigjarige Italiaan haalde zich zaterdag de woede van velen op de hals, vanwege betrokkenheid bij een wild feestje in huiselijke kring.

Terwijl Engeland vecht tegen het coronavirus, was Kean aanwezig op een 'lockdown party', bleek via Snapchat-beelden: het bij Juventus opgeleide talent was tot in de kleine uurtjes bezig, te midden van lapdance gevende prostituees. Everton nam stelling tegen het gedrag van Kean en gaat volgens The Guardian de zwaarst mogelijke maatregel treffen.

In dat geval moet de drievoudig Italiaans international twee weeksalarissen inleveren, wat volgens de kwaliteitskrant neerkomt op circa 183 duizend euro. Bovendien wordt verwacht dat Kean publiekelijk door het stof zal gaan.

Opvallend genoeg was Everton één van de eerste Premier League-clubs die getroffen werd door het coronavirus. Op vrijdag 13 maart meldden The Toffees dat één van de spelers de beruchte symptomen vertoonde en dat de gehele technische staf en selectie uit voorzorg in quarantaine geplaatst waren.