PSV-werkwijze 'krijgt nog een staartje': "Gerbrands praat voor zijn beurt"

28 april om 11:24
Laatste update: 28 april om 15:52

Evgeniy Levchenko vindt dat algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands voor zijn beurt heeft gepraat door al te onderhandelen met spelers over het korten van salarissen. Dat zegt de VVCS-voorzitter in Voetbal International.

"We zijn namelijk voortdurend in gesprek met de FBO (Federatie Betaald Voetbalorganisaties). Gerbrands praat dus voor zijn beurt. Ik vind dat je het de tijd moet geven om tot gezamenlijke oplossingen te komen", aldus Levchenko, die zich ook heeft verbaasd over de opmerkingen van Gerbrands dat er haast geboden is en hij dus niet wil wachten op de onderhandelingen van de vakbonden.

"Dat vind ik verbazingwekkend en een zwak argument omdat we dagelijks overleggen. Ik vind het niet netjes als PSV nu spelers individueel of als groep gaat benaderen. In principe hoeven de voetballers niks in te leveren. Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil", aldus Levchenko. "PSV moet wachten op de afspraken die er worden gemaakt tussen de VVCS en de FBO. Wij adviseren de spelers dringend om niet zomaar ergens mee in te stemmen. Wij zullen de spelers beschermen en ze goed duidelijk maken wat hun rechten en plichten zijn. We zijn met de VVCS niet op oorlogspad, maar dit krijgt zeker een staartje."